hcc.dk

Kørestols Curling

Curling er i fremgang i disse år. Ved OL i Nagano, Japan, 1998 var sportsgrenen med på det officielle OL program for første gang, hvor Danmark som bekendt hjemtog sølv. I 2006 debuterede curling for kørestolsbrugere ved De Paralympiske Lege i Torino, Italien.

TAG KØRESTOLEN MED UD PÅ ISEN.

Tæppe eller medspiller? Det er nødvendigt at stolen står fast, når du sætte stenen (dvs. sender den af sted). Du kan enten bruge et tæppe (ca. 70 x 100 cm), som lægges på isen eller du kan lade en medspiller i stol sætte sig bagved og holde fast i din stol, mens du sætte din sten.

De fleste vælger at anvende en curling stick. Det er en kø, som har en anordning over stenens håndtag. Den giver dig bedre mulighed for at give stenen kraft og styre retningen – til gengæld kan du godt miste lidt af følelsen med stenen. For tetra-plegikere og andre medsvage arme giver sticken stor forskel i kraft og længde, mens det for elitespillere mere er en smagssag om man vil bruge den eller ej.

Få en gratis prøvetime i Hvidovre Curling Club, ring på 36 77 33 70 eller send en mail til hcc@hcc.dk

Træningstider: Mandag til torsdag: 15:30 – 23:00. Søndag: 10:00 – 16:00

Der kan også være ledige tider fre- og lørdage, idet omfang banerne ikke bruges til fimaarrangementer (Curl’n Fun).

Her er de overordnede regler: 

1.  Holdet skal bestå af  paraplegikere og tetraplegikere. 

2.  Et hold skal have af mindst én kvinde og én tetraplegiker med. Dersom holdet kun har én kvinde og én tetraplegiker med, må kvinden og tetraplegikeren ikke være samme person. 

3.  En kamp spilles over 6 ender. 

4.  Hver spiller skal sætte sine sten fra et tæppe, hvis forkant ligger 3 meter foran hog line. 

5.  Fejning er ikke tilladt. 

6.  Herudover er WCF´s spilleregler gældende.

 Download folder om Handicap Curling.